ELEKTROMÁGNESES REZGÉSVÉDELEM (EMRV)

A Nukleáris Elektromágneses Rezgés a nukleáris robbanás egy terméke. A jelenséget az 1950-es évek vége óta ismerik. A nukleáris robbanásból származó elektromágneses sugárzás tulajdonságai attól a magasságtól függnek, ahol a robbanás bekövetkezik. A három kategória a következő: nagy magasság, levegői robbanás és felületi robbanás NEMP. Az elektromágneses sugárzás forrása alapvetően minden esetben ugyanaz. A nukleáris robbanásból származó nagy energiájú gamma-sugárzás összeütközik a levegőmolekulákkal a föld légkörében és kimozdítja az elektronokat ezekből a molekulákból, amelyek aztán szabadon és gyorsan elszabadulhatnak eredeti molekulájuktól. Ezeket a szabad elektronokat Compton elektronokként ismerjük és a töltés mozgását Compton-áramnak hívjuk. A NEMR három kategóriája közötti különbség abban a módban áll, ahogy a Compton-elektronok és az abból származó Compton-áram megteremtik az elektromágneses mezőt.

Egy inhomogén médiumban (mint pl. a földi robbanás esetében) a mobil aktív részecskék újraegyesülési aránya aszimmetrikus. Ez olyan nettó áram-folyást teremt, mint egy dipólus. Nagymagasságú EMR esetén, az esetleges gamma sugarak által a felső légkörben szabadon bocsátott elektronok találkoznak a föld mágneses mezejével. Ennek következtében spirál alakban mozognak a mezőben és így áramhurkok (zárt áramkörök) hosszú sorát hozzák létre. A nagymagasságú EMR-ben ez az elektromágneses sugárzás fő forrása. A létrejövő mező nagy magnitúdójú (több mint 50kV/m) és nagyon gyors az emelkedési ideje (nS). A nagy magasság miatt a lefedett terület óriási. Érdemes megjegyezni, hogy a NEMR a légkörön kívüli nukleáris robbanás egyedüli lényeges hatása. Ezért tehát stratégiai fontossága kiemelkedő lehet. Ennek okán azokra az elektromos és elektronikus rendszerekre, amelyeknek egy komoly összeütközés során is tovább kell működniük, muszály, hogy a NEMP ne legyen hatással.







Egy nukleáris elektromágneses rezgés frekvenciaspektruma 1kHz-től akár kb. 10GHz-ig tartalmaz frekvencia-összetevőket. Az ennyire nagy és különböző területről származó elektronikus berendezések védelme speciális problémákat vet fel.

Cégünk meg tudja tervezni, be tudja szerezni, installálni tudja, és le tudja tesztelni az EMRV berendezéseket minden vonatkozásban, az EMRV árnyékoló panelek integrálásától az EMRV ernyő minden átfúródásának védelméig, a villamos kábelektől a vízvezetékekig.


 

További információkét keresse munkatársainkat

Címünk: H-1225. Budapest, Nagytétényi út 225.
Telefon: +361 219 0731
Fax: +361 219 0733
  • Termék Management: hubel@hubel.net
    Termékekre vonatkozó kérdések / problémák esetén keressen minket
  • Ügyvezető Igazgató: nyilas.sandor@hubel.net
  • IT & Marketing: zsoltott@hubel.net
    IT munkatársunk a készülékek részletes specifikciójáról részletes tájékoztatást ad, továbbá az esetleges módosítások lehetőségeiről tájékoztatja az érdeklődőket